19. 5. 2024   |   svátek má Ivo
 

Bretaňská rybí polévka

Název Množství a jednotka
ryba - treska - file 350 gramů
pórek 100 gramů
cibule 1 ks
máslo 1 lžíce
rybí vývar 1 litr
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Pórek nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno a společně je osmažíme na másle. Zalijeme rybím vývarem nebo vodou asi jedním litrem, přidáme na kostičky oloupané a nakrájené brambory, víno, bobkový list, kousky ryb a osolíme. Povaříme 20 minut a vmícháme mléko a smetanu. Dochutíme pepřem a soli.


 


RECEPTY

Makrout el Louz (Marocké mandlové cukroví)

Postup: Mandle spaříme a ještě horké oloupeme. Rozmixujeme najemno nebo pomeleme... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvové řezy

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové rohlíčky z křehkého těsta

Postup: Na vál nasypeme mouku s práškem do pečiva, přidáme moučkový cukr, žloutek,... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion na Vyhlídce

Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...